Alkolås

TotalCar levererar alkolås från de flesta ledande tillverkarna, antingen som fristående enheter eller integrerade till våra fleet managent system. Om förarens utandningsluft har högre alkoholkoncentration än gränsen för svensk lagstiftning, kommer alkolåset inte att tillåta motorstart. Look at australian tennis open results. Alkolås har inbyggt skydd för manipulering.

Bli föredöme med alkolås

Alkohol och trafik är en livsfarlig kombination. Allt fler företag investerar därför i alkolås. Allt oftare ställs det dessutom krav på alkolås vid upphandling av entreprenaduppdrag och andra typer av transporttjänster.

Alkolås är ett effektivt sätt att kvalitetssäkra transporter, såväl gods- som persontransporter. Det ger ökad trafiksäkerhet och en säkrare arbetsmiljö.

Läs mer om alkolås på Trafikverkets hemsida.

Villkorat körkort med alkolås

Från och med den 1 januari 2012 finns lagstiftad möjlighet att få framföra ett fordon efter rattfylleri som alternativ till återkallat körkort. För att förhindra fortsatt onykter körning installeras ett alkolås för perioden som motsvarar den spärrtid man får om man inte deltagar. Efter periodens slut kan en ny ansökan om körkort utan villkor göras.

Läs mer på Transportstyrelsen om Alkolås efter rattfylleri.

Nedan kan ni läsa vidare om alkolås vi levererar.

Dräger alkolås

Dräger är marknadsledande i världen vad gäller att spåra och analysera alkohol i utandningsluft. Polisen, Svevia och Ragn-Sells AB är några av de som redan valt Dräger som sin leverantör av alkolås eller alkotestare.